Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Radio Slobodna Evropa, objavila B.B. ]

17. 12. 2018. 13:13 >> 12:47
2

OPTUŽBE IZ KREMLJA

Ukrajinski političari koriste crkvu u političke svrhe

Kremlj je optužio ukrajinske političare da koriste uspostavljanje nove Ukrajinske pravoslavne crkve, nezavisne od Moskve, u političke svrhe.

Ukrajina je izabrala poglavara nove nacionalne Ukrajinske pravoslavne crkve, čime se istorijski odvojila od Rusije.

"U Ukrajini, ti procesi, ova šizmatička aktivnost je potpuno pomiješana sa politikom, što, naravano, nije dozvoljeno prema crkvenim kanonima", rekao je novinarima portparol Kremlja, Dmitrij Peskov.

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko saopštio je 15. decembra da je zvanično formirana nova Ukrajinska pravoslavna autokefalna crkva, za čijeg poglavara je izabran mitropolit Kijeva i sve Ukrajine Epifanij Dumenko.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније