Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

16. 12. 2018. 20:02   >>  19:34 1

OVE GODINE

Njemačka: Rođeno 30.000 migrantskih beba

U Njemačkoj je ove godine rođeno 30.000 migrantskih beba, javlja Rojters.

Agencija navodi da Njemačka predviđa smanjenje broja zahtjeva za azil do kraja godine uprkos hiljadama migrantskih beba koje su u zemlji rođene.

Njemački list "Bild" danas je objavio preliminarni izvještaj koji navodi da će do kraja godine biti ispunjeno ukupno oko 166.000 zahtjeva za azil. 

Broj zahtjeva za azil je, navodi se, smanjen u odnosu na 2017. godinu, kada je iznosio 198.317. 

Taj broj je takođe ispod predviđenog vladinog maksimuma za godinu dana, koji iznosi između 180.000 i 220.000 zahtjeva. 

U Njemačku je tokom 2015. i 2016. godine ušlo više od milion tražilaca azila, većina njih bježeći od rata u Siriji, Iraku i Avganistanu. Od tada je protok migranata značajno smanjen, navodi agencija. 

Osim toga, zvaničnik njemačke organizacije poslodavaca kazao je da integracija migranata u radnu snagu Njemačke ide mnogo bržim i boljim tokom od očekivanog, sa 400.000 njih koji se već školuju ili obučavaju za određne poslove.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније