Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B. [ Beta ]

14. 12. 2018. 22:30 >> 22:04

UOČI PROTESTA

Makron poziva na mir i red

Francuski predsjednik Emanuel Makron pozvao je danas na "mir" i "red" uoči novog protesta pokreta "Žuti prsluci" najavljenog za sjutra, poslije nereda proteklih vikenda.

"Našoj zemlji je potreban mir. Potreban joj je red. Potrebno je da ponovo normalno funkcioniše", rekao je Makron danas poslije samita EU u Briselu.

On je rekao da ne vjeruje da francuska demokratija "može da prihvati okupaciju javnog prostora, a i elemente nasilja" koje je obilježioo proteste posljednjih nekoliko subota, posebno u centru Pariza.

"Dao sam odgovor" na zahteve "Žutih prsluka" rekao je Makron i dodao da se "dijalog ne vodi okupiranjem javnog prostora i nasiljem".

On je ponovio da je čuo šta muči demonstrante i ponovio obećanja da će ubrzati ublažavanje poreza. Makron je odbacio pozive da podnese ostavku, što je jedan od mnogih zahtjeva demonstranata.

Uoči najavljenog sutrašnjeg, petog uzastopnog vikenda protesta, šef francuske policije je rekao da će oklopna vozila i hiljade policajaca ponovo biti raspoređeni ovog vikenda u glavnom gradu Francuske.

Istraživanje objavljeno danas, pokazalo je da su protesti "Žutih prsluka" u Francuskoj zadali značajan udarac poslovnoj aktivnosti u sektoru usluga u Francuskoj, koji uključuje turizam i maloprodaju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније