Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

10. 12. 2018. 12:17 >> 11:51
1

GUTEREŠ UPOZORIO

"Ljudska prava pod opsadom širom svijeta"

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš ocijenio je danas povodom Međunarodnog dana ljudskih prava da su "ljudska prava pod opsadom širom svijeta" i da se "univerzalne vriednosti urušavaju".

 

"Sada, više nego ikada, naša zajednička dužnost je jasna: zauzmimo se za ljudska prava, za svakoga i svuda", poručio je Gutereš povodom Dana ljudskih prava i 70. godišnjice Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima.

Prema njegovim riječima, "Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima globalna je zvijezda vodilja koja obasjava dostojanstvo, jednakost o blagostanje i donosi nadu na mračna mjesta".

"Prava proglašena u Univerzalnoj deklaraciji o ljudskim pravima su namijenjena svim ljudima bez obzira na rasu, vjeru mjesto ili bilo kakvu drugu različitost", naveo je generalni sekretar UN.

Gutuereš je dodao da su ljudska prava univerzalna, vječna i nedjeljiva i da se "ne može birati između građanskih, političkih, ekonomskih, socijalnih i kulturnih prava".

"Danas odajemo počast i braniteljima ljudskih prava koji rizikuju svoje živote da bi zaštitili ljude pred rastućom mržnjom, rasizmom, netolerancijom i represijom", naveo je generalni sekretar UN.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније