Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

09. 12. 2018. 09:05 >> 09:49

TRAMP IZABRAO

Mark Mili novi načelnik generalštaba vojske SAD

Predsjednik SAD-a Donald Tramp objavio je danas da je za novog načelnika Generalštaba američke vojske izabrao iskusnog komandanta, generala Marka Milija (Milley).

Mili je bio komandant u ratovima u Iraku i Avganistanu, a ako Senat potvrdi njegovo imenovanje, on će na toj poziciji naslijediti Džozefa Danforda.

Danfordov mandat ističe 1. oktobra sljedeće godine, a Tramp je izjavio da će datum tranzicije "biti određen".

"Zahvalan sam ovim nevjerovatnim ljudima za njihovo služenje našoj zemlji", napisao je Tramp na Tviteru.

Danfordov portparol Patrik Rajder rekao je da sve ukazuje da će aktuelni načelnik američkog generalštaba ostati na funkciji do kraja mandata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније