Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

08. 12. 2018. 23:31 >> 23:05

U NOĆNOM KLUBU

Objavljen snimak stampeda u Italiji

Uznemirujući snimak stambeda u noćnom klubu u blizini Ankone objavljen je u medijima. U krvavom stampedu poginulo je šest osoba.

Šest osoba, od kojih pet maloletnika, poginulo je dok je najmanje 50 osoba povrijeđeno u stampedu koji je izbio kasno sinoć na koncertu u klubu u gradu Korinaldu na obali Italije, u blizini Ankone, saopštile su italijanske vlasti.

Među poginulima su tri djevojčice i dva dječaka, kao i odrasla žena – majka koja je bila u pratnji ćerke na koncertu, gdje je nastupao italijanski reper Sfera Ebasta, izjavio je na licu mjesta načelnik policije u Ankoni Oreste Kapokaza, prenosi AP.

Vlasti nijesu za sada navele koliko godina imaju poginuli, ali državni radio RAI javlja da je poginula majka imala 40 godina, kao i da se unutar kluba nalazilo 1.000 ljudi kada je stampedo počeo.

Četrnaest povrijeđenih je u ozbiljnom stanju, dok je oko 40 osoba zadobilo lakše povrede, rekao je zvaničnik vatrogasne službe Dino Pođali.

Tijela pregaženih žrtava, naveo je on, pronađena su kod niskog zida unutar kluba.

Italijanski zvaničnici Vatrogasno-spasilačke službe rekli su agenciji ANSA da je publika na koncertu u noćnom klubu „Lanterna azura“ počela da paniči i da trči ka izlazima nakon što je neko naprskao supstancu sličnu biber-spreju.

Neimenovani tinejdžer (16) rekao je italijanskoj agenciji da su vlasnici kluba plesali čekajući početak koncerta kada je stampedo počeo.

Isti tinejdžer, koji je prebačen u bolnicu zbog zadobijenih povreda, rekao je i da je najmanje jedan izlaz za slučaj opasnosti bio zaključan kada je pokušao da izađe.

Vlasti istražuju da li su izlazi za slučaj opasnosti funkcionisali, a u istrazi o ovom incidentu učestvuju i karabinjeri, navode vatrogasni zvaničnici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније