Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

06. 12. 2018. 12:00 >> 11:35

U TEKSASU

Danas sahrana Džordža Buša

Bivši predsjednik SAD-a Džordž Buš stariji biće sahranjen danas u američkoj državi Teksas.

Poslije službe i komemoracije u katedrali u Vašingtonu, posmrtni ostaci Buša vraćeni su sinoć u Hjuston.

Do sahrane u kompleksu predsjedničke biblioteke u mestu Koledž Stejšn, kovčeg će tokom prijepodneva biti izložen u crkvi Svetog Martina u Hjustonu.

Džordž Buš stariji će počivati pored supruge Barbare Buš, sa kojom je proveo 73 godine u braku, i kćerke Robin Buš koja je umrla 1953. sa tri godine.

Ceremonijom u Vašingtonu, završena je trodnevna komemoracija za republikanskog predsjednika, koji je nadgledao tranziciju poslije Hladnog rata, vodio Zalivski rat, i koji je izbore za drugi mandat izgubio od demokrate Bila Klintona 1992. godine.

Pored aktuelnog predsjednika SAD-a Donalda Trampa i prve dame Melanije, ceremoniji su prisustvovali bivši američki predsjednici Džimi Karter, Bil Klinton, Barak Obama i Džordž Buš mlađi, koji je održao govor.

Medju prisutnim predstavnicima iz više od deset zemalja bili su britanski princ Čarls, njemačka kancelarka Angela Merkel, jordanski kralj Abdulah Drugi i kraljica Ranija, poljski predsjednik Andžej Duda, bivši francuski ministar spoljnih poslova Iber Vedrin.

Džordž Buš stariji je umro prošle nedelje u Hjustonu u 95. godini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније