Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

05. 12. 2018. 22:34 >> 22:12
2

UPRKOS TENZIJAMA

Rusija izvodi vježbe u Crnom moru

Rusija će održati mornaričke i raketne vježbe u regionu Crnog mora, iako su sa Ukrajinom i Zapadom tenzije na visokom nivou zbog Kerčkog incidenta, navodi Rojters.

Podmornice "Rostov na Doni B-237" i "Stari Oskol B-262" patrolirale su i vježbale otkrivanje i uništenje morskih i kopnenih meta raketama, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Rusije, prenosi Rojters.

U saopštenju ruskog ministarstva odbrane, ne navodi se ni početni ni krajnji datum vježbi, niti je poznato da li su podmornice dio veće vojne vježbe, navodi agencija.

Turska je izdala saopštenje za teretne brodove da će u regionu Crnog mora biti vježbi od 3. do 9. decembra.

Na Krimu su posade, koje upravljaju raketama zemlja-vazduh srednjeg dometa "Pancir", vježbale otkrivanje, identifikovanje i obaranje vazdušnih meta, javila je agencija Interfaks.

Kako navodi Rojters, vježbe se održavaju u vrijeme povećanih tenzija između Rusije i Zapada zbog Kerčkog incidenta.

Ruske snage su 25. novembra zaplijenile tri broda ukrajinske mornarice u Kerčkom moreuzu, između Crnog i Azovskog mora, navodeći da su nelegalno ušli u ruske teritorijalne vode.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније