Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92.net, objavila B.B. ]

04. 12. 2018. 20:24 >> 20:00
1

EU ODLUČILA

O pomjeranju sata tek 2021.

Ministri trgovine Evropske unije odlučili su da se odloži ukidanje pomjeranja sata dva puta godišnje do 2021. godine.

To je izjavio hrvatski ministar mora, trgovine i infrastrukture Oleg Butković.

Butković je rekao da su ministri članica EU podržali predlog austrijskog predsjedništva EU da se odloži promjena i da do 2021. neće biti konačne odluke, prenijela je agencija Hina.

Evropska komisija predložila je da se sljedeće godine posljednji put pomjeraju kazaljke, dok je članicama prepušteno da odluče da li će zadržati ljetnje ili zimsko računanje vremena.

U anketi Evropske komisije sa 4,6 miliona učesnika velika većina je bila za to da se ukine pomjeranje kazaljki dva puta godišnje.

Do promjene je došlo poslije pritiska zemalja poput Portugala, Grčke i Holandije, koje smatraju da su potrebne dodatne informacije kako bi se opravdala praksa pomjeranja kazaljki dva puta godišnje, prenio je Politiko.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније