Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Blic/Objavio: I. P. ]

03. 12. 2018. 07:53 >> 07:28

U GRČKOJ

Za šest dana više od 16.200 munja

Za manje od nedjelju dana Grčku je pogodilo oko 16.200 munja, a nevrijeme nazvano "Penelopa" donijelo je Grčkoj visoke temperature na zapadu i obilne sniježne padavine na istoku zemlje, piše Katimerini.

Jake kiše i vjetra bilo je i na zapadu i na istoku Grčke, ali najviše na jugu, na Kritu i Dodekanezima, a prema podacima mreže meteoroloških stanica Opservatorije u Atini, "Penelopa" je gradu Hanji, na Kritu, donijela čak 428 milimetara kiše po kvadratnom metru.

Na istoku zemlje zabilježene su padavine koje su donijele i do 30 centimetara snijega.

Vjetar olujne snage pogodio je i planinu Pendeli, kod Atine, dostižući brzinu od 113 kilometara na sat, a zbog jačine vjetrova došlo je do formiranja velikih talasa, što je otežavalo pomorski saobraćaj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније