Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavila: M.M ]

01. 12. 2018. 08:10   >>  07:46 6

U 95. GODINI

Preminuo Džordž Buš stariji

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Džordž Buš stariji preminuo je sinoć u 95. godini, saopštio je portparol porodice Buš, Džim Mekgrat.

Buš je bio predsjednik SAD-a od 1989. do 1993. godine.

On je u aprilu primljen u bolnicu zbog infekcije, sedmicu nakon smrti supruge barbare, podsjeća AP.

Prethodno je u dva mandata bio potpredsjednik za vrijeme Ronalda Regana, a bio je i šef Centralne obaveštajne agencije (CIA).

Buš je, prije nego što je počeo da se bavi politikom 1964. godine, bio je avijatičar u Drugom svjetskom ratu i naftni tajkun.

Otac je, takođe bivšeg predsjednika SAD, Džordža Buša mlađeg koji se na čelu zemlje nalazio u dva mandata od 2001. godine.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније