Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Agencije, Objavio: I. P. ]

30. 11. 2018. 10:55 >> 11:00

MADURO NAJAVIO

I to je moguće: Plate skaču za 150%

Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio je da će povećati minimalnu platu za 150 odsto kako bi se izborio sa daljim rastom inflacije.

On dodaje da je rast inflacije rezultat nemilosrdnog ekonomskig rata protiv njegove zemlje. 

Maduro je povećanje "minimalca" najavio u četvrtak, nazivajući to korekcijom svog plana za ekonomski oporavak zemlje koji je pokrenut prije 100 dana. 

Sa tim povećanjem, većina venecuelanskih radnika će kući donositi mjesečnu platu od 4.500 bolivara, što je odgovara iznosu od oko 11 dolara, prema uobičajeno korišćenom kursu na crnom tržištu, izvještava agencija AP. 

Maduro će po istoj stopi povećati i cijenu venecuelanske kriptovalute, nazvane petro, za šta nije dato konkretno obrazloženje, dodaje američka agencija. 

Uprkos tome što ima najveće dokazane rezerve nafte u svijetu, Venecuela se već petu godinu nalazi u ekonomskoj krizi goroj od američke "Velike depresije" tridesetih godina prošlog vijeka. 

Maduro za aktuelnu krizu krivi ekonomski rat koji Sjedinjene Države vode protiv njegove zemlje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније