Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

30. 11. 2018. 09:33   >>  09:14

RAZLOG NEPOZNAT

Kitovi se ponovo masovno nasukali na Novom Zelandu

Više desetina kitova danas se masovno nasukalo i uginulo na Novom Zelandu, manje od sedmice, pošto je ista sudbina zadesila 145 kitova i devet patuljastih kitova ubica u toj zemlji.

Oko 90 kitova nasukalo se kasno sinoć u zalivu Henson na udaljenim Čatamskim ostrvima sa oko 600 stanovnika, navode vlasti.

Služba za zaštitu životinja zatekla je na obali 50 mrtvih kitova, dok je njih 40 uspjelo da se vrati u vodu. Jedan od nasukanih kitova je uspavan jer je bio u lošem stanju.

Prošlog vikenda je 145 kitova uginulo ili je uspavano na ostrvu Stjuart pošto su se nasukali.

U nedjelju je na Sjevernom ostrvu pronadjeno 10 patuljastih kitova ubica. Uprkos naporima 200 ljudi koji su uspjeli da vrate osam kitova u vodu, pošto su ih prebacili na plažu sa mirnijim vremenskim uslovima, svi osim jednog ponovo su se nasukali do srijede i svi su uspavani.

Za sada nema dokaza koji ukazuju da su svi ti događaji povezani.

Kitovi mogu da se nasukaju usljed niza razloga - njihove pogrešne navigacije, bjekstva od predatora, povreda ili bolesti, kao i zbog ljudskog faktora, na primer, podvodne buke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније