Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

29. 11. 2018. 12:04   >>  11:39

NOVE TENZIJE

Kremlj osudio apel Porošenka upućen NATO-u

Kremlj je oštro kritikovao apel ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka, da NATO rasporedi brodove u Azovsko more zbog spora sa Rusijom.

Portparol Kremlja Dmitri Peskov, rekao je da je zahtjev Porošenka "jasno usmjeren ka stvaranju novih tenzija".

Ukrajinski predsjednik, pozvao je zemlje članice NATO-a, posebno Njemačku, da rasporede brodove u Azovsko more i podrže Ukrajinu u krizi sa Rusijom.

"Ne možemo da prihvatimo ovu agresivnu politiku Rusije. Prvo je bio Krim, zatim istok Ukrajine, on (predsjednik Rusije Vladimir Putin) sada želi Azovsko more", naveo je Porošenko.

Putin je juče optužio Porošenka, da je u želji da osvoji drugi predsjednički mandat, izazvao sukob mornarica dvije zemlje u Crnom moru.

Putin je rekao da su incident izazvali ukrajinski brodovi koji su odbili komunikaciju sa ruskom obalskom stražom. Ruski lider je rekao i da su ukrajinski brodovi ušli u ruske teritorijalne vode, dok ukrajinska strana tvrdi da su brodovi bili u međunarodnim vodama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније