Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Anadolija, Objavio: I. P. ]

24. 11. 2018. 19:43   >>  19:18 5

ISLAMOFOBNE PORUKE

Holandija: Na džamiji napisali "Zaustavite islamski teror"

Članovi ekstremno-desničarke grupe u Holandiji napisali su islamofobne poruke na džamiji u holandskom gradu Ede.

 

Odgovornost za napad preuzeo je ekstremno-desničarski pokret Voorpost, na čijem Instagram profilu su objavljene fotografije trasparenata istaknutih na džamiji, sa porukama "Zaustavite 'islamski teror'" i "Zaustavite islamizaciju".

Predsjednik Fondacije džamije Ulu Huseyin Durmus je u razgovoru s novinarom AA osudio ovaj napad.

"Riječ je o dva napada u razmaku od sedam dana. Tokom prvog napada postavljen je transparent 'Zaustavite halal klanje'. Mi kod prvog napada nijesmo željeli to da podijelimo s medijima, jer znamo da je cilj ove grupe privući pažnju preko medija", kazao je Durmus.

Dodao je kako su se nakon toga obratili policiji te da su službenici došli na mjesto događaja i napravili službenu zabilješku.

Durmus je naglasio kako su policajci kazali da službenu zabilješku ne prave zbog poruka na trensparentima, budući da to svrstavaju u slobodu govora.

Kako je rekao, zabilješka je napravljena, jer su bez dozvole postavili transparente na džamiju.

Naglasio je takođe kako je o ovom slučaju upoznat i predsjednik opštine, no on je poručio kako mu je žao zbog ovog slučaja te kako ne može ništa učiniti sve dok na džamiji ne bude nanesena materijalna šteta.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније