Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

21. 11. 2018. 09:27 >> 09:03

U JEMENU

Od gladi umrlo najmanje 850.000 djece

Međunarodna humanitarna organizacija "Sejv d čildren" (Save the Children) procjenjuje da je umro veliki broj, moguće i 850.000, djece mlađe od pet godina od neuhranjenosti tokom tri godine rata u Jemenu.

Organizacija je navela danas da je to "konzervativna" procjena zasnovana na prosječnim stopama smrtnosti za akutnu neuhranjenost koja, prema Ujedinjenim nacijama (UN) pogađa više od 1,3 miliona djece u Jemenu od kada je koalicija predvođena Saudijskom Arabijom ušla u rat protiv jemenskih Huti pobunjenika u martu 2015. godine.

Ne samo što djeca ginu u bombardovanju, nego još više njih umiru od gladi - "a to se potpuno može izbeći", rekao je direktor organizacije "Sejv d čildren" u Jemenu Tamer Kirolos i dodao da se djeca koja ovako umiru neizmjerno muče.

Rat u Jemenu izazvao je najtežu humanitarnu krizu na svijetu a Ujedinjene nacije upozorile su prošlog mjeseca da je i do 14 miliona Jemenaca na ivici gladi. UN pokušava da oživi pregovore o okončanju trogodišnjeg rata u toj zemlji.

Najmanje 6.800 civila je ubijeno a 10.700 je povrijeđeno u tom ratu prema nalazima UN-a. Zbog borbi i djelimične blokade zemlje za 22 miliona ljudi je potrebna humanitarna pomoć.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније