Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, Objavila: R.P. ]

20. 11. 2018. 20:15 >> 19:51
1

PRAVO NA AZIL

Američki sud blokirao Trampovu odluku

Američki sud privremeno je blokirao uredbu američkog predsjednika Donalda Trampa, kojom je bilo zabranjeno podnošenje zahtjeva za azil imigrantima koji su ilegalno prešli granicu iz Meksika, što je zadnji u nizu Trampovih poraza pred sudom.

Američki okružni sudija Džon Tajger u San Franciscu, privremeno je blokirao naredbu o ograničavanju prava azilanata. Tajgerova odluka stupila je na snagu odmah i primjenjuje se širom zemlje, sve do 19. decembra, kada će se razmatrati dugoročnija mjera.

Tramp je kao razlog najnovije uredbe naveo preopterećeni imigraconi sistem pa je odredio da će službenici procesuirati zahtjeve za azilom koje migranti podnesu na graničnim prelazima.

Organizacije za ljudska prava tvrdile su da je Trampova uredba od 9. novembra prekršila administrativne i imigracione propise.

U svojoj odluci, sudija Tajger je naveo da je Kongres jasno propisao da imigranti mogu podnijeti zahtjev za azil, bez obzira na način na koji uđu u zemlju.

"Bez obzira na opseg predsjednikovih ovlašćenja, on ne može da mijenja imigracione zakone, kako bi uveo uslove koje je Kongres zabranio", napisao je Tajger.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније