Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

18. 11. 2018. 21:05 >> 20:49
4

HILJADE NA ULICAMA

Bugari blokirali puteve i granične prelaze

Hiljade Bugara blokirale su danas glavne puteve u zemlji i nekoliko graničnih prelaza, protestujući zbog visokih cijena goriva i niskog životnog standarda u najsiromašnijoj zemlji Evropske unije.

Demonstranti su protestovali u Sofiji i drugim većim gradovima i na nekoliko sati blokirali više važnih saobraćajnica, prije nego što ih je policija rastjerala, navodi Frans pres.

Dok Frans pres navodi da su demonstranti blokirali granične prelaze s Turskom i Grčkom, Anadolija prenosi da su blokirani prelazi s Turskom, Rumunijom i Srbijom, i da je blokada dovela do stvaranja kilometarskih kolona vozila.

Prema navodima Anadolije, na ulice je poslato više od 4.000 policajaca.

U Sofiji su desetine demonstranata blokirale saobraćaj na glavnom bulevaru, uzvikujući "Mafija" i "Ostavke".

Protesti se u Bugarskoj održavaju svakog vikenda u posljednjih mesec dana, a demonstranti navode da će biti nastavljeni, prenosi Anadolija.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније