Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

18. 11. 2018. 22:52 >> 22:27
1

PAPA

Vapaj siromašnih sve jači, ali se sve slabije čuje

Vapaj siromašnih svakodnevno postaje sve jači, ali se sve slabije čuje, upozorio je papa Franjo na misi povodom Svjetskog dana siromašnih, koji obilježava Rimokatolička crkva.

On je kritikovao rastuću nejednakost u bogatstvu i tretman migranata, poručivši da svijet ne bi trebalo da ignoriše one "koje talasi života bacaju na sve strane".

"Nepravda je izopačeni korijen siromaštva", poručio je papa, prenosi Rojters.

Prema papinim riječima, vapaj siromašnih svakodnevno postaje sve jači.

"Ali se sve slabije čuje, zaglušen grajom malobrojnih bogataša, kojih je sve manje, a sve su bogatiji", istakao je papa.

On je ponovio svoju podršku migrantima, poručujući da ljudi moraju da obrate pažnju na "sve one koji su primorani da bježe sa svojih ognjišta i iz rodne zemlje u neizvjesnu budućnost".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније