Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B. [ Beta ]

18. 11. 2018. 12:50   >>  12:37 4

PAPA FRANJO

"Od buke bogatih ne čuje se vapaj siromašnih"

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo osudio je danas "buku nekoliko bogatih" zbog čega se ne čuje "vapaj siromašnih". Papa je to poručio tokom mise održane podovom drugog Svjetskog dana siromašnih.

Papa je održao misu u crkvi Svetog Petra u Rimu u prisustvu oko 6.000 siromašnih i rekao da je "nepravda izopačeni korjen siromaštva".

"Vapaj siromašnih je svakog dana sve glasniji, ali se svakog dana sve manje čuje, jer dominira buka nekoliko bogatih, koji su uvijek malobrojniji i uvijek bogatiji", rekao je papa u bjesedi.

Papa Franjo je rekao da se moli da se čuje "vapaj siromašnih, dok bogataši drže bankete na koje, prema pravdi, imaju svi pravo".

Papa će poslije mise prirediti ručak za 3.000 siromašnih.

Vatikan takođe nudi i besplatne ljekarske preglede. Slična akcija je prošle godine organizovana.

Papa, koji od početka svog pontifikata 2013. godine osudjuje "međunarodnu ravnodušnost" prema siromašnima, naložio je slične akcije u biskupijama.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније