Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, Objavila: R.P. ]

16. 11. 2018. 16:01   >>  15:36

BRITANSKI MEDIJI

Sljedeće sedmice bi mogla pasti vlada Tereze Mej

Glasanje o povjerenju premijerki Therezi Mey održaće se sljedeće sedmice, objavio je Dejli Telegraf, dodajući da će se 48 pisama potrebnih da se pokrene glasanje o povjerenju sakupiti tokom dana.

Ranije je agencija Rojters javila, pozivajući se na izvor koji naziva vjerodostojnim, da je 48 pisama konzervativnih poslanika, koliko je potrebno da se pokrene glasovanje o povjerenju već skupljeno.

Ipak, britanski mediji donose i jednu dobru vijest za britansku premijerku, koja prolazi kroz najteže dane svog mandata. Naime, ministar za zaštitu životne sredine i bivši ministar obrazovanja i pravosuđe Majkl Gove, za koga se pisalo da takođe razmišlja o ostavci, ipak je odustao od takvog poteza. Ovo je, piše Telegraf, znatno pomoglo šansama Mej da ostane u Dauning Stritu.

Gove je danas rekao novinarima da je usresređen na to da ostvari "pravi dogovor za budućnost". Upitan da li ima povjerenja u premijerku Mej, odgovorio je: "Apsolutno imam. Takođe se radujem nastavku rada sa mojim kolegama iz vlade i svim kolegama u parlamentu, kako bih osigurao da dobijemo najbolju moguću budućnost za Britaniju. Mislim da je od vitalnog značaja da se skoncentrišemo na realizovanje ispravog dogovora u budućnosti i osiguravanja da u područjima koja su toliko bitna za britanski narod možemo dobiti pravi ishod."

Da je dao ostavku, ovaj uticajni torijevac bi se pridružio nizu od četiti ministara i državnih sekretara, koji su već dali ostavku zbog neslaganja oko sporazuma o Bregzitu i tako možda izazvao pad vlade.

Podsjetimo, premijerka Mej je sinoć na konferenciji za medije obećala da će nastaviti da se bori za sporni nacrt ugovora o Bregztu koji je dogovorila sa Briselom, ali i poručila da smatra da je to najbolji mogući sporazum o Bregzitu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније