Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

16. 11. 2018. 09:45 >> 09:24

ULTRAMODERNO I TAKTIČKO

Sjeverna Koreja testirala novo oružje

Sjevena Koreja je uspješno testirala "novo ultramoderno taktičko oružje", u prisustvu lidera zemlje Kim Džong Una, javila je danas državna televizija te zemlje.

To je prvo ovogodišnje pominjanje razvoja novog oružja u Sjevernoj Koreji, s očiglednom namjerom da se izvrši pritisak na SAD i Južnu Koreju, navodi Asošiejted pres.

Ne djeluje da je riječ o testiranju nuklearnog oružja ili raketa dugog dometa koje bi mogle da dosegnu kopno SAD. Niz takvih proba Sjeverne Koreje prošle godine doveo je mir u pitanje, prije nego što se Pjongjang od Nove godine okrenuo diplomatiji.

Bilo kakvo pominjanje testiranja novog oružja moglo bi negativno da utiče na diplomatski proces Vašingtona i Pjongjanga koji treba da dovede do denuklearizacije Korejskog poluostrva.

Sjeverna Koreja nije javno testirala nijedno oružje od novembra 2017. godine, ali je Pjongjang prethodnih dana izražavao gnijev zbog međunarodnih sankcija protiv te zemlje i aktuelnih vojnih vježbi Južne Koreje i SAD.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније