Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

RSE [ Objavio: O.Z. ]

15. 11. 2018. 21:24 >> 21:00

SLUČAJ KAŠOGI

Turska: Nedovoljna objašnjenja Rijada

Turska je današnja objašnjenja saudijskog tužilaštva u vezi sa ubistvom novinara Džamala Kašogija ocijenila kao "nedovoljna".

"Sve ove mjere su svakako pozitivne, ali su takođe nedovoljne", rekao je šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu.

Ističući da je ubistvo Kašogija "unaprijed planirano", Čavušoglu je odbacio tvrdnje prema kojima su ubice prvobitno željele Kašogija da vrate u zemlju.

Saudijski državni tužilac Saud al Modžeb zatražio je danas smrtnu kaznu za petoro optuženih za ubistvo Kašogija i isključio mogućnost da je prijestolonaslednik Mohameda bin Salmana umiješan u zločin.

Al Modžeb je rekao da je Kašogi ubijen smrtonosnom injekcijom, zatim raskomadan i u djelovima iznet iz konzulata.

Planovi za njegovo ubistvo postojali su tri dana prije nego što je izvršeno. Iza ubistva je bivši šefa obavještajne službe Ahmad al-Asiri, koji je smijenjen zbog toga što je naredio prinudni povratak Kašogija.

Turska je i ranije optužila najviše saudijske zvaničnike za ubistvo, tvrdeći da je Saudijska Arabija poslala tim ubica za Kašogijem.

Kašogi (59) koji je pisao za Vašington post ubijen je u konzulatu i Istanbulu, gdje je otišao po dokumenta za vjenčanje s turskom državljankom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније