Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

12. 11. 2018. 18:57   >>  19:08 3

NAKON LIKVIDACIJE EKSTREMISTA

Palestinci ispalili preko 200 raketa na Izrael

Palestinski ekstremisti ispalili su danas preko 200 raketa i minobacačkih projektila na jug Izraela, pogodivši jedan autobus i zadavši jednom 19-godišnjaku povrede opasne po život, sveteći se očito za jučerašnji smrtonosni upad prerušenih izraelskih vojnika u pojas Gaze.

Izraelska vojska je na baražnu vatru odgovorila udarima iz vazduha na "terorističke mete" širom pojasa Gaze.

Palestinski izvori su naknadno rekli da su u tim udarima poginula dva Palestinca, a trojica su ranjena, ali se ne zna da li su civili ili ekstremisti, prenosi Asošiejted pres.

U izraelskom upadu nepun dan ranije poginulo je sedam palestinskih ekstremista, uključujući komandira vojnog krila Hamasa i jedan izraelski oficir.

Najnovija eskalacija nasilja prijeti da se pretvori u najozbiljniji sukob između Hamasa i Izraela posle rata 2014. u pojasu Gaze.

Ona takođe dovodi u sumnju niz neformalnih razumijevanja postignutih u posljednjih nekoliko dana u cilju da se napetost smanji.

U pojasu Gaze raketna vatra je osvjetljavala nebo, a izraelski protiv-raketni sistem "Gvozdena kupola" je uspio da presretne nekoliko raketa.

Izraelska televizija pokazala je snimke zgrade zahvaćene vatrom u šoping centru u pograničnom gradu Sderotu. U eksploziji minobacačkog projektila koji je pao na autobus ranjeno je ukupno šestoro ljudi.

Islamski ekstremistički Hamas i manja organizacija Islamski džihad su u zajedničkom saopštenju preuzeli odgovornost za raketiranje.

Portparol Islamskog džihada je rekao da je organizacija odlučila da se osveti za smrtonosni izraelski upad "kako bi okupator i njegove pristalice znali da životi naših sinova imaju cijenu", kako je naveo.

Sirene za vazdušnu uzbunu oglašavale su se večeras širom Izraela i u obližnjim područjima na Zapadnoj obali.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније