Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

11. 11. 2018. 22:44 >> 22:29

U BRITANIJI SPREMNI

U slučaju Bregzita bez sporazuma, vojska ima plan

Ako dođe do toga da Velika Britanija napusti Evropsku uniju bez sporazuma britanska vojska pravi rezervne planove o načinima podrške državi, izjavio je britanski ministar odbrane Tobijas Elvud.

"Oružane snage su spremne da Britaniji pruže podršku u praksi. Prave se rezervni planovi, vode se razgovori iza kulisa o tome kakvu podršku će naše oružane snage pružiti", rekao je Elvud, prenosi Rojters.

Prema njegovim riječima, vojska ispituje čitav spektar elemenata koji su neophodni da bi bila spremna, ako bude potrebe da pruži pomoć.

Predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izjavio je danas da je postignut napredak ka definitivnom dogovoru o Bregzitu, ali da je on spor.

"Imam utisak da polako, ali signurno, idemo prema definitivnom dogovoru o Bregzitu koji bi trebalo da bude postignut u predstojećim nedjeljama", rekao je Junker, prenosi Rojters.

Britanija bi trebalo da formalno napusti Evropsku uniju krajem marta 2019. godine, ali je neophodno da se dogovor o "razvodu" evropskog bloka i Britanije završi u dogledno vrijeme, kako bi ga parlamenti više zemalja ratifikovali.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније