Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Agencije, objavila B.B. ]

11. 11. 2018. 16:50 >> 16:59
1

PUTIN IZJAVIO

Želimo dijalog sa SAD o nuklearnom sporazumu

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da Moskva želi da obnovi dijalog sa SAD-om o hladnoratovskom nuklearnom sporazumu, objavile su ruske novinske agencije.

Putin je izjavio da nije imao odvojen sastanak s američkim predsjednikom Donaldom Trampom u Parizu, ali da će se s njim sastati na marginama samita Grupe industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta i zemalja u razvoju (G20) u Argentini.

Putin je za televiziju RT rekao da su on i Tramp odlučili da "ne remete raspored" događaja u Parizu, na obilježavanju stogodišnjice potpisivanja primirja u Prvom svjetskom ratu, prenosi Asošiejted pres.

Upitan da li je uspeo da razgovara s Trampom u Parizu, Putin je rekao da jeste i ocijenio taj razgovor kao "dobar", ne iznoseći pojedinosti, navodi Frans pres, pozivajući se na RIA Novosti.

Putin je takođe pohvalio ideju francuskog predsjednika Emanuela Makrona o osnivanju evropske vojske, jer bi ona, kako je rekao, mogla da "ojača multipolarnu prirodu svijeta", navodi AP.

Samit G-20, na kojem se očekuje novi sastanak Trampa i Putina, biće održan u Buenos Ajresu 30. novembra i 1. decembra.

Podsjetimo, američki predsjednik Donald Tramp prošlog mjeseca je rekao da će se Vašington povući iz Sporazuma o nuklearnom oružju srednjeg dometa (INF), jer ga Rusija krši, nakon čega je Moskva zaprijetila odmazdom.

Tramp je objavio da SAD izlazi iz INF-a, kojim se zabranjuje posjedovanje nuklearnih raketa dometa od 500 do 5000 kilometara, koji je 1987. sklopio s Rusijom.

Putin je potom ocijenio da će povlačenje SAD-a iz sporazuma dovesti do "utkivanja u naoružavanju" i do "izuzetno opasne" situacije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније