Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

11. 11. 2018. 19:11   >>  18:50

VIJEK OD KRAJA RATA

Kraljica predvodila komemoraciju u Londonu

Britanska kraljica Elizabeta Druga predvodila je obilježavanje stote godišnjice od završetka Prvog svjetskog rata, u centru Londona.

Kraljica je posmatrala sa balkona dok je njen sin, princ Čarls, položio vijenac u njeno ime na podnožje spomenika poginulim borcima.

Svečani čin, tokom koga su bila dva minuta ćutanja u čast stradalima, održan je i u desetinama gradova i sela širom Velike Britanije.

Prinčevi Vilijam i Hari takođe su položili vijence kod spomenika u Londonu kao i drugi članovi kraljevske porodice. Vijenac je položen i u ime kraljičinog 97-ogodišnjeg supruga princa Filipa, koji nije bio prisutan.

Ceremoniji u centru Londona prisustvovali su i premijerka Tereza Mej, vodja laburista Džeremi Korbin i druge vodeće ličnosti.

Vijenac na spomenik palim borcima položio je i njemački predjsednik Frank-Valter Štajnmajer, simbolično označavajući mir koji sada vlada u odnosima između dvije zemlje.

I Širom svijeta obILJležava se stota godišnjica od završetka Prvog svJetskog rata, izmeĐu ostalog u Australiji, na Novom Zelandu i u Indiji, a centralna komemoracija organizovana je u Parizu, gdje se okupilo više od 70 svjetskih lidera.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније