Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, Objavila: R.P. ]

11. 11. 2018. 21:52 >> 21:28

U AUSTRALIJI

Uhapšena žena koja je stavljala igle u jagode

Australijska policija uhapsila je ženu koja se dovodi u vezu sa više od sto prijavljenih situacija podmetanja šivaćih igala u jagode u septembru ove godine u Australiji, javlja CNN.

Iz policije u australijskoj državi Kvinslend, saopšteno je, da je nakon kompleksne istrage uhapšena žena stara 50 godina, i da će sjutra biti izvedena pred sud u Brisbenu. Nakon ovog slučaja, koji je potresao cijelu zemlju, vlasti su postrožile kazne za kontaminaciju hrane na deset do 15 godina zatvora.

Igle u jagodama pronađene su prvo u Kvinslendu, a zatim i u ostalim australskim državama, i to kod najmanje šest različitih proizvođača. U međuvremenu pojavili su se i pojedinačni slučajevi pronalaska šivaćih igli u banani, jabuci i mangu, a policija smatra da se tu radilo o oponašanju zločina.

Nakon što su se pojavili prvi slučajevi pronalazaka igli u jagodama, vlasti su izdale upozorenje kupcima da razrežu voće prije nego što ga konzumiraju, a strah koji je nastao, nanio je ozbiljnu štetu proizvodnji i prodaji jagoda u Australiji.

Premijer Skot Morison, uporedio je ovu sabotažu sa terorističkim činom, i pozvao građane da prave kolače sa jagodama kako bi pomogli uzgajivačima.

Međutim, prodavnice širom Australije povukle su jagode sa svojih polica, a lokalni i strani kupci obustavili su dalju kupovinu, što je zadalo jak udarac i izvozu jagoda. Australija izvozi jagode u Hong Kong, Maleziju, Singapur, Tajland i Ujedinjene Arapske Emirate, a u 2017. godini, prema službenim podacima, izvoz jagoda iznosio je 3 posto ukupnog izvoza voća.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније