Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

10. 11. 2018. 22:34 >> 22:13

U TURSKOJ

Stradalo sedam vojnika, 25 povrijeđeno

Sedam vojnika je stradalo i 25 je ranjeno u eksploziji u vojnoj bazi na jugoistoku Turske, izjavio je danas predsjednik Redžep Tajip Erdogan.

"Prema posljednjem izvještaju, u eksploziji u skladištu municije u provinciji Hakari stradalo je sedam vojnika, dok je ranjeno 25", rekao je Erdogan i dodao da su teško ranjeni vojnici prebačeni u Ankaru.

Tursko Ministarstvo odbrane saopštilo je sinoć da je 25 vojnika ranjeno poslije nesreće koja se dogodila na bojevom gađanju iz teškog oružja u provinciji Hakari blizu granice sa Irakom i Iranom. Ministarstvo je dodalo da je nestalo sedam vojnika.

Nesreća se dogodila u planinskom i zabačenom području, gdje redovno dolazi do sukoba između turskih snaga bezbjednosti i kurdskih pobunjenika Radničke partije Kurdistana (PKK) koje Ankara i pojedine zapadne zemlje smatraju terorističkom organizacijom.

Turska sa svoje strane često bombarduje položaje PKK na sjeveru Iraka.

Poslije kratkog primirja, 2015. godine, nastavljeni su sukobi između Turaka i Kurda, a od početka konflikta 1984. godine poginulo je više od 40.000 ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније