Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina; Objavila: M.M ]

10. 11. 2018. 15:16 >> 14:52
5

TRAMP PORUČIO

Makronov prijedlog veoma uvredljiv

Predsjednik Sjedinjenih Amaričkih Država (SAD) Donald Tramp rekao je da je prijedlog francuskog predsjednika Emanuela Makrona o evropskoj vojsci veoma uvredljiv.

"Makron je upravo predložio da Evropa formira sopstvenu vojsku kako bi se zaštitila od SAD, Kine i Rusije. Veoma uvredljivo. Možda bi Evropa trebalo prvo da plati svoj pravičan dio NATO, koji u velikoj mjeri finansiraju SAD”, napisao je Tramp na Tviteru.

Tramp i njegova supruga Melanija stigli su u Pariz gdje će ovog vikenda prisustvovati komemorciji stote godišnjice od završetka Prvog svjetskog rata. 

Tramp je jedan od 70-ak zvaničnika pozvanih na komemoraciju. Predsjednički avion "Er fors uan" sletio je oko 22 sata sata na međunarodni aerodrom Orli. 

Ovo je Trampova druga posjeta Francuskoj od izbora, poslije posjete 14. jula prošle godine koju redovno pominje s velikim oduševljenjem. Makron je ove sedmice izjavio da Evropa neće moći da se brani bez "prave evropske vojske" i upozorio na porast nacionalizma. 

On je rekao da, suočeni sa Rusijom na granicama, koja je pokazala da može da bude preteća, moramo imati Evropu koja sebe brani sama i ne zavisi od SAD. 

Makron je apelovao da se treba zaštititi "od Kine, Rusije pa čak i SAD", podsjećajući na odluku Vašingtona da se povuče iz sporazuma o nuklearnom razoružanju iz iz 1980-tih, prenose agencije. 

On je rekao da će glavne žrtve te odluke biti Evropa i njena bezbjednost.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније