Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, Objavila: R.P. ]

09. 11. 2018. 11:02 >> 10:45

ZBOG KORUPCIJE

Naređeno hapšenje Imelde Markos

Filipinski Sud za antikorupciju naredio je hapšenje bivše prve dame Imelde Markos, nakon što je proglašena krivom po sedam tačaka optužnice za korupciju iz vremena vladavine njenog supruga i bivšeg diktatora Ferdinanda Markosa.

Ekstravagantna Marcos (89), slavna po kolekciji od 3000 pari cipela, nakita i umjetničkih djela, suočena je sa nizom optužnica za korupciju nakon što je njena porodica svrgnuta sa vlasti u pobuni 1986. koju je podržala vojska.

200 miliona dolara prebacila u Švajcarsku

Sud je naredio da Markos, koja je poslanica u parlamentu, odsluži šest do 11 godina zatvora za svaku od sedam tačaka optužnice. Optužena je da je prebacila ukupno oko 200 miliona američkih dolara u Švajcarsku tokom mandata na položaju guvernerke Manile.

Markos i njeni advokati nijesu bili prisutni tokom izricanja kazne, a nakon ročišta bili su nedostupni za komentare.

Može se žaliti

Markos ima pravo žalbe na nalog za hapšenje.

Markos koja je u tri mandata poslanica u parlamentu, planirala je da na izborima naslijedi svoju kćekur Ime Markos (62) na mjestu guvernerke Ilocos Norte, uporišta još uvijek moćne porodice Marcos.

Ferdinand Markos vladao je Filipinima dvije decenije tokom kojih su stradale hiljade njegovih protivnika.

Optužuje se da je nagomilao bogatstvo veće od 10 milijardi dolara. Umro je 1989. godine.

Predsjednik Filipina Rodrigo Duterte, u dobrim je odnosima sa porodicom Marcos. Često je hvalio diktatora i dozvolio da nakon smrti 2016. godine bude sahranjen na groblju heroja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније