Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

RTS [ Objavio: O.Z. ]

08. 11. 2018. 19:32 >> 19:08
4

POVRIJEĐENO 8 MORNARA

Norveška fregata tone poslije sudara sa tankerom

Norveška mornarica pokušava da spase fregatu "Helge Ingstad", koja je počela da tone poslije sudara sa malteškim tankerom u Hjeltefjordu nedaleko od Bergena, javljaju norveški mediji. Osam mornara je povrijeđeno u sudaru, a sa broda je evakuisano 137 pripadnika mornarice.

Norveška fregata se noćas pod još nerazjašnjenim okolnostima sudarila sa tankerom "Sola TS", koji je u incidentu pretrpio samo manju štetu. Norveški brod se u Bergen vraćao sa manevara NATO-a i bio je u potpunosti naoružan.

"Vjerujem da oružje koje se nalazi na brodu ne predstavlja opasnost... Ekipe pokušavaju da spriječe dalje prodiranje vode u brod", rekao je komandant norveške ratne mornarice, kontraadmiral Nils Andreas Stensones.

Norveški mediji javljaju da se oko 10.000 litara goriva izlilo u more, kao i da mornarica pokušava da spase brod koji se nasukao na obalu fjorda, pošto je poslije sudara izgubio kontrolu.

Predstavnici norveške ratne mornarice nijesu željeli da komentarišu okolnosti pod kojima je došlo do ove nesreće, ostavljajući konačnu ocjenu državnoj komisiji koja će sprovesti istragu.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније