Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: R.P. ]

06. 11. 2018. 21:48   >>  21:26

NOVO ISTRAŽIVANJE

Većina Britanaca bi ostala u EU

Britanska premijerka Tereza Mej, kaže da je sporazum o izlasku Velike Britanije iz EU 95% gotov. Novo istraživanje pokazuje da Britanci žele da ostanu u EU.

Prema istraživanju kanala "Čenel 4", 54 posto Britanaca danas bi glasalo za ostanak u Uniji, prenosi Rojters.

Iz kabineta Mejove je saopšteno da je ona uvjerena i da će rješenje oko Sjeverne Irske, koji je trenutno tačka neslaganja u pregovorima o Bregzitu, biti pronađeno do roka za postizanje sporazuma koji ističe u martu 2019.

Televizija "Čenel 4" objavila je da bi u slučaju ponovljenog glasanja o izlasku iz EU, svega 46 odsto Britanaca to podržalo, za razliku od referenduma održanog u junu 2016. godine kada je odluka o Bregzitu donijeta uz 51,9 odsto glasova "za" i 48,1 odsto onih koji su bili "protiv".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније