Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

14. 02. 2013. 14:20 >> 14:17

OSUDA ZA UBISTVO

Saudijska Arabija: Izvršena 13. smrtna kazna od početka godine

Još jedna smrtna kazna odsijecanjem glave izvršena je u Saudijskoj Arabiji. Saudijac, kome je odsječena glava bio je osuđen za ubistvo, saopštilo je ministarstvo unutrašnjh poslova te zemlje.

Današnjim izvršenjem smrtne kazne je broj lica kojima je u Saudijskoj Arabiji od početka godine do sada odsečena glava povećan na 13.

Šbibu al-Otaibiju je odsječena glava zbog ubistva Faleha al-Šibanija poslije međusobne svađe, prenose agencije.

Prema zvaničnim podacima, u toj ultrakonzervativnoj muslimanskoj kraljevini je prošle godine smrtna kazna izvršena nad 76 ljudi, ali međunarodna organizacija za zaštitu ljudskih prava Hjuman rajts voč taj broj procjenjuje na 69.

Prema strogom saudijskom šerijatskom zakonu, smrtna kazna se presuđuje za silovanje, ubistvo, izdaju, oružanu pljačku i trgovinu narkoticima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније