Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina [ Objavio: O.Z. ]

03. 11. 2018. 21:49 >> 21:27

ERDOGAN PORUČIO

Turska ne priznaje nezakonitu aneksiju Krima

Turska neće priznati ilegalnu aneksiju Krima, saopštio je predsjednik te države Redžep Tajip Erdogan.

On je, na sastanku sa ukrajinskim kolegom Petrom Porošenkom, poručio da će Turska nastaviti da jača odnose sa Ukrajinom, prenosi Anadolija.

Kako se navodi, nakon bilateralnog sastanka, održan je i Sedmi sastanak Vijeća za stratešku saradnju na visokom nivou Turske i Ukrajine.

"Nastavićemo da jačamo naše odnose sa Ukrajinom. Ponovno smo naglasili da ne priznajemo i nećemo priznati nezakonitu aneksiju Krima", kazao je Erdogan.

On je rekao da je sa Porošenkom razgovarao i o sukobima na istoku Ukrajine i da je u vezi sa tim ponovio stav Turske.

"Naša želja je da se sukobi na istoku Ukrajine što prije riješe mirnim i diplomatskim metodama", naveo je Erdogan.

Prema njegovim riječima, Turska je snažno potvrdila stav kada je riječ o zaštiti suvereniteta, teritorijalnog integriteta i političkog jedinstva Ukrajine.

Kako se navodi, jedna od tema o kojima se razgovaralo tokom susreta dva lidera je i borba protiv organizacije imama Fethullaha Gulena, koju službena Ankara okrivljuje za neuspjeli pokušaj puča 2016. godine.

Erdogan je kazao da je u vezi sa tim pitanjem Ukrajina, kao prijateljska država, podržala Tursku.

"Vjerujem da će se u narednom periodu naša suradnja nastaviti u kontekstu potpunog okončanja djelovanja FETO-a u Ukrajini", poručio je Erdogan.

Na pitanje novinara u vezi s posljednjim telefonskim razgovorom sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom, Erdogan je kazao kako je tokom razgovora bilo riječi o situaciji na sjeveru Sirije.

"Naš cilj je da pripadnici terorističke organizacije PYD/YPG što prije napuste grad Manbij", naglasio je Erdogan.

Porošenko je kazao da je Sedmi sastanak Vijeća za stratešku saradnju na visokom nivou Turske i Ukrajine bio vrlo efektivan.

Kako je dodao, sa Erdoganom je razgovarao i o skorom potpisivanju sporazuma o slobodnoj trgovini između dvije države.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније