Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

02. 11. 2018. 23:37   >>  23:13

INDONEZIJA

Otkriveni novi detalji pada aviona

Avion "Boing 737" indonežanske kompanije "Lajon er" imao je problema prilikom uzlijetanja samo dan prije nego što se srušio u Javansko more.

Kako je rekao Herson, direktor aerodroma "Bali-Nusa Tengara", pilot koji je upravljao avionom u nedjelju 28. oktobra zatažio je da se vrati na aerodrom zbog "problema", ali je ubrzo rekao da je problem otklonjen i nastavio sa letom, prenosi AP.

Agencija navodi da je nekoliko putnika na tom letu opisalo "problem" kao "užasavajući gubitak visine" aviona.

"Malo nakon što je zatražio povratak u bazu, pilot se javio kontrolnom tornju i rekao da avion radi normalno i da se neće vraćati. Kapetan je rekao da je problem otklonjen i da će nastaviti ka Džakarti", rekao je Herson, koji koristi samo jedno ime kao mnogi Indonežani, za AP.

Prema podacima sa vebsajtova koji prate putanje putničkih aviona, pali avion "Lajon era" imao je značajne promjene u brzini i visini leta.

AP navodi da će ovi podaci biti potvrđeni kada se analiziraju podaci iz crne kutije palog aviona.

Jedna od dvije crne kutije aviona "Boing 737" koji se srušio je pronađena, a radi se o crnoj kutiji koja snima podatke o letu. Istražitelji su u četvrtak saopštili da će odmah početi sa analizom podataka, međutim, crna kutija je oštećena i biće neophodan specijalan pristup kako se podaci ne bi oštetili.

"U principu svi podaci koje smo dobili, uključujući i podatke o letu i vazdušnoj navigaciji, kao i iz drugih izvora, ukazuju da je zaista bilo problema sa avionom", rekao je direktor indonežanskog Komiteta za bezbjednost saobraćaja Harjo Satmiko.

"Lajon erov" avion srušio se u Javansko more 29. okobra 13 minuta nakon polijetanja.

Poginulo je svih 189 putnika i članova posade. Ronioci i dalje tragaju za olupinom aviona i tijelima žrtava.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније