Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: M.M ]

01. 11. 2018. 21:25   >>  21:02

NAKON TENZIJA

Erdogan i Tramp razgovarali o situaciji u Siriji

Predsjednici Turske i SAD, Redžep Tajip Erdogan i Donald Tramp, razgovarali su o situaciji u Siriji poslije tenzija između Ankare i arapsko-kurdske koalicije u Siriji koju podržavaju SAD, saopštio je Erdoganov kabinet.

Oni su telefonom razgovarali nekoliko sati poslije početka zajedničkog, turskog i američkog patroliranja u Minbedžu, gradu na sjeveru Sirije gdje se nalaze kurdski borci koje Ankara smatra teroristima a SAD saveznicima.

Erdogan i Tramp su se saglasili da nastave saradnju o regionalnim i bilateralnim pitanjima, navelo je tursko predsjedništvo.

Odnosi između Turske i SAD, saveznice u NATO-u, postali su zategnuti poslednjih godina zbog američke podrške kurdskim borcima u Siriji koji se bore protiv džihadista Islamske države.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније