Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

28. 10. 2018. 22:59   >>  22:35

"GNUSAN ZLOČIN"

Hamas osudio napad u Pitsburgu

Palestinski Hamas osudio je danas napad u sinagogi u američkom gradu Pitsburgu.

Visoki zvaničnik Hamasa Basem Naim naveo je u saopštenju da je toj organizaciji "žao zbog terorističkog napada".

"Mi kao Palestinci i žrtve terora okupacije Izraela znamo značenje terora i užasnih posljedica", saopštio je Naim, ocijenivši da "gnusan zločin, posebno u kući molitvi, dokazuje da teror nema vjere ni nacionalnosti".

On je dodao da saosjeća sa porodicama i želi brz oporavak ranjenima, prenijeli su izraelski mediji.

I Ministarstvo spoljnih poslova Palestinske uprave osudilo je smrtonosni napad u sinagogi u kojem je poginulo 11 ljudi, označivši ga terorističkim aktom.

"Ministarstvo osuđuje napade terorista na mjesta molitvi, koji imaju fašistička uvjerenja zasnovana nadmoći i dominaciji bjelaca", navedeno je u saopštenju koje je objavila zvanična novinska agencija Palestinske uprave "Wafa".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније