Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

14. 02. 2013. 13:04 >> 13:58
1

NIJE SLUČAJNO

Pistorius optužen za ubistvo djevojke

Južnoafrička policija optužila je paraolimpijskog asa Oskara Pistorius za ubistvo, nakon što je beživotno tijelo njegove djevojke pronađeno u njegovoj kući u Pretoriji, javljaju mediji u Južnoafričkoj Republici.

Policija ne imenuje osumnjičene prije pojavljivanja na sudu, ali je portparol policije Deniz Bukes rekla da je Pistorius bio kod kuće nakon smrti manekenke Rive Stenkamp, te da niko drugi nije osumnjičen.

Lokalne radijske i televizijske stanice javile su kako se vjeruje da je moguće da je Pistorius greškom pucao na Stenkamp, misleći da se radi o provalniku.

Međutim, policija tvrdi da takve priče nijesu došle od njih, te da su ranije pozivani u kuću Pistoriusa zbog svađa.

Bukes je kazala da se policija protivi uslovnom puštanju paraolimpijca.

Pistoriusov otac je rekao da još nije razgovarao s njim.

"Nemamo previše informacija u ovoj fazi, nisam ga vidio i on je u policiji, a cijeli je slučaj sada u rukama vlasti. Naravno, mi smo šokirani", kazao je Henke Pistorius. "Jedina osoba koja nam može reći šta se zapravo dogodilo je Oscar", dodao je on.

Policija je saopštila kako su na tijelu preminule pronađene četiri prostrijelne rane, te da je umrla na licu mjesta.

Pistorus, koji nosi proteze na obje noge, prvi je četvorostruki paraolimpijski pobjednik, a postao je i prvi sportista s amputacijom koji je nastupio na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.

Stigao je do polufinala u utrci na 400 metara .

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније