Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

26. 10. 2018. 09:10   >>  08:50

KINA - JAPAN

Abeu priređen svečani doček u Pekingu

Japanskom premijeru Šinzu Abeu danas je priredjen svečani doček u Pekingu u blizini Trga Tjananmen tokom prve zvanične posjete predsjednika japanske vlade Kini od 2011. godine.

 

 

 

Trgovinski rat, koje su pokrenule SAD, približio je dvije suparničke sile u Aziji, javila je agencija Frans pres.

Kineski premijer Li Kećijang dočekao je Abea ispred zgrade parlamenta sa koje vijori japanska zastava.Abeova posjeta je dio procesa pomirenja između dvije
zemlje, čiji su odnosi poboljšani poslije američkog uvođenja carina na kinesku robu i kritika na račun japanskog izvoza.

Peking i Tokio žele jačanje ekonomske saradnje u svjetlu američkih mjera. U japanskoj delegaciji se nalaze predstavnici oko 50 preduzeća.

Abe tokom posjete Pekingu treba da se sastane i s kineskim predsjednikom Si Đinpingom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније