Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, Objavila: R.P. ]

25. 10. 2018. 11:15   >>  10:44

ZA TRI MJESECA

Facebook uklonio 8,7 miliona fotografija gole djece

Ova društvena mreža saopštila je da su razvili softver koji automatski označava potencijalne seksualne fotografije djece. Softver je počeo da funkcioniše prošle godine, ali je Facebook tek sada odlučio da progovori o njemu.

Facebook je objavio da su njihovi moderatori u roku od samo tri mjeseca uklonili 8,7 miliona fotografija na kojima su bila prikazana gola djeca.

99 odsto  fotografija maknuto je prije nego što su bile prijavljene, a objavili su i da su razvili još jedan program koji detektuje kontakte radi seksualnog zlostavljanja. .

Podsjetimo, Facebook je prošle godine kritkovan od strane britanskih vlasti, koje su tvrdile da je na ovoj društvenoj mreži rasprostranjeno seksualno zlostavljanje djece.

Nakon tih tvrdnji, BBC je istražio te navode i došao do dokaza da pedofili dijele fotografije djece u tajnim Facebook grupama.

Iz Facebooka poručuju da razmatraju uređaje za uočavanje dječje golotinje za Facebook i Instagram, a posebni sistem koji blokira fotografije zlostavljanja djece već je u funkciji.

"Naši inženjeri su u zadnje vrijeme fokusirani na klasifikatore, kako bi spriječili nepoznate, nove fotografije na mreži", rekla je šefica za globalnu sigurnost te mreže Antigone Davis.

Ona je pojasnila i da Facebook, naprimjer u Velikoj Britaniji, nove fotografije zlostavljanja djece ili dječje pornografije prijavljuje britanskom Nacionalnom centru za nestanak i iskorištavanje djece.

Iz ovog centra međutim poručuju da Facebook nije saopštio broj potencijalno neprikladnih naloga.

"Nijesu rekli ni kako identifikuju naloge koji bi mogli biti odgovorni za iskorištavanje i zlostavljanje djece. Osim toga, policija nam je rekla da zlostavljači koriste aplikacije u vlasništvu Facebooka kako bi namamili djecu" kazao je saradnik Nacionalnog centra za nestanak i iskorišćavanje djece Toni Stover.

On je pozvao društvene mreže na potpunu transparentnost i poručio im da otkriju detalje o opasnostima kojima su djeca izložena na njihovim web stranicama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније