Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, rtcg.me ]

23. 10. 2018. 18:24   >>  24. 10. 2018. 08:30 1

FORENZIČARI PRONAŠLI

Kašogijeve lične stvari u vozilu konzulata

Forenzičari su pronašli dva kofera sa ličnim stvarima ubijenog novinara Džamala Kašogija, u parkiranom vozilu koje pripada saudijskom konzulatu u Istanbulu.

Rojters javlja da je saudijski tim istražitelja bio prisutan zajedno sa turskim istražiteljima kada je automobil pretražen.

Kašogi je nestao 2. oktobra, a Saudijska Arabija priznala je da je novinar ubijen nako navodne tuče u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

Tijelo ubijenog novinara još nije pronađeno.

Neimenovani američki zvaničnik koji je insistirao na anonimnosti, izjavio je za AP da se direktorka CIA Đina Haspel nalazi u Turskoj kako bi proučila slučaj ubijenog saudijskog pisca Džamala Kašogija.

Američka agencija navodi da je posjeta Haspelove uslijedila dan nakon što je predsjednik SAD Donald Tramp poručio da nije zadovoljan objašnjenjem Saudijske Arabije u vezi sa smrću Kašogija prije tri nedjelje u konzulatu tog kraljevstva u Istanbulu.

Skaj Njuz: Tijelo raskomadano, lice unakaženo

Ostaci tijela ubijenog saudijskog novinara Džamala Kašogija nađeni su u dvorištu kuće Generalnog konzula Saudijske Arabije u Istanbulu, navodi britanski Skaj njuz.

Kašogijevo tijelo je isječeno na komade, a lice "unakaženo", naveo je Skaj njuz, pozivajući se na jedan izvor.

Turski mediji su danima spekulisali da je Kašogi ubijen i raskomadan u Konzulatu Saudijske Arabije 2. oktobra kada je došao po dokumenta za ženidbu.

Ranije danas, lider turske partije Vatan Dogu Perinček saopštio je da je tijelo ubijenog saudijskog novinara pronađeno u bunaru na teritoriji rezidencije generalnog konzula Saudijske Arabije u Istanbulu.

Danas se oglasio i predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan, koji je iznio detalje istrage, rekavši da su saudijski zvaničnici počeli da planiraju ubistvo novinara Džamala Kašogija danima prije nego što su ga ubili u Konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu, negiravši tvrdnje Rijada da je do smrti došlo slučajno.

"Zašto tijelo nekoga, za koga je zvanično potvrđeno da je ubijen, još uvijek nije pronađeno?", rekao je u svom obraćanju Erdogan poslanicima svoje stranke u turskom parlamentu

"Skaj njuz" podsjeća da za sada nema novih informacija o navodnom audio-snimku koji je u posjedu turskih vlasti, a koji navodno dokazuje da je Kašogi mučen, ubijen, a da su mu potom odsječeni prsti, a tijelo raskomadano.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније