Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Agencije, objavila B.B. ]

23. 10. 2018. 12:22 >> 13:55
1

SLUČAJ KAŠOGI

Tijelo pronađeno u bunaru u dvorištu konzulata?

Tijelo ubijenog saudijskog novinara Džamala Kašogija pronađeno je u bunaru na teritoriji rezidencije generalnog konzula Saudijske Arabije u Istanbulu, izjavio je za "Sputnjik", lider turske partije Vatan Dogu Perinček.

“Saznao sam od pouzdanih izvora u službama bezbjednosti Istanbula da je Kašogijevo tijelo pronađeno u bunaru koji se nalazi u bašti na teritoriji rezidencije generalnog konzula Saudijske Arabije“, izjavio je sagovornik agencije.

Izvor lista "Hurijet" u turskoj policiji, ispričao je detalje istrage.

Konkretno, policija je zahvaljujući patikama, otkrila da je, prema snimcima kamera za nadzor, iz konzulata izašao "dvojnik" novinara.

"Kada je Kašogi ušao u konzulat, nosio je cipele, a ne patike. Prva razlika koju je primijetio policijski tim koji je pregledao snimke sa kamera za nadzor su bile cipele", rekao je izvor.

Predsjednik Turske Redžep Taip Erdogan danas se obratio parlamentu i iznio detalje do kojih je Turska došla u slučaju Kašogi, tvrdeći da je ubistvo pažljivo planirano.

Saudijski novinar i dopisnik "Vašington posta" Džamal Kašogi ubijen je u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu u tuči sa ljudima koje je tamo sreo, saopštila je ranije Saudijska Arabija na osnovu preliminarnih rezultata istrage.

Nakon višednevnog demantovanja optužbi, u petak uveče Saudijska Arabija je priznala da Kašogi jeste ubijen u njenom istanbulskom konzulatu, navodno nakon neplanirane "svađe i tuče". Uhapšeno je 18 osoba i smijenjen visoki zvaničnik saudijske obavještajne službe.

Kašogi je nestao 2. oktobra, a posljednji put je viđen kako ulazi u konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније