Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92 ]

22. 10. 2018. 18:46   >>  20:41 2

SLUČAJ KAŠOGI

Pronađeno vozilo saudijskog konzulata

Turski istražitelji došli su u podzemni parking u Istanbulu gdje je pronađeno vozilo konzulata Saudijske Arabije.

Na parking, koji se nalazi u istanbulskom predgrađu Sultangazi, pristigao je veliki policijski kombi.

Mediji navode da je vozilo saudijskog konzulata u Istanbulu ostavljeno na parkingu prije dvije nedjelje.

Istražitelji koji sprovode istragu u vezi sa slučajem saudijskog novinara Džamala Kašogija prošle nedjelje su pregledali druga vozila konzulata, samu zgradu konzulata, kao i rezidenciju generalnog konzula, podsjeća agencija AP.

Turske i saudijske vlasti istražuju nestanak saudijskog novinara Džamala Kašogija (59), koji je nestao nakon što je ušao u saudijski konzulat 2. oktobra.

Nakon što je negirala bilo kakvu umiješanost u nestanak Kašogija, kome se izgubio svaki trag od 2. oktobra nakon što je ušao u saudijski konzulat u Istanbulu, Saudijska Arabija je u subotu saopštila da je on ubijen u tuči u toj zgradi.

Turski mediji i pojedini zvaničnici navode da je kolumnistu "Vašington posta" napalo 15 ljudi koji su mu odsjekli prste i glavu.

Tijelo Kašogija još nije pronađeno.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније