Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina Business, Objavila: R.P. ]

21. 10. 2018. 10:30   >>  10:08 1

EK UPOZORAVA

Strahuju da će Njemci sve dizelaše da izvezu na istok

Evropska komisija strahuje da će njemački proizvođači automobila, nastojati da izvezu stare dizelaše, uklonjene sa njihovih puteva, u istočno-evropske zemlje, upozorila je evropska komesarka za industriju, Elzbieta Bienkovska.

“Izvoz bi značio prebacivanje problema kvaliteta vazduha sa zapada na istok”, rekla je ona.

Bugarska je prošle godine iz zemalja Evropske unije uvezla više od 100 hiljada polovnih automobila, od čega više od trećine dizelaša, prenosi B92.

“Treba jasno odrediti šta će biti sa istrošenim i slabo prilagođenim vozilima”, poručila je Bienkovska i upozorila da je problem evropski te da se ne može ograničiti na nivo pojedinih država.

Plan njemačke Vlade da se izbjegnu zabrane vožnje, kao je ocijenila, mogao bi još više da pogorša problem.

Dizelaši su se našli pod lupom. nakon što je Volkswagen 2015. godine priznao da je koristio nezakoniti softver, kako bi lažirao nivo štetnih izduvnih gasova na regulatornim testovima.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније