Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta/AP, Objavila: R.P. ]

21. 10. 2018. 11:02 >> 10:46

RUSKA DIPLOMATIJA

Povlačenje iz sporazuma je san o dominaciji svijetom

Američko povlačenje iz Sporazuma o nuklearnom naoružanju sa Rusijom tokom Hladnog rata, motivisano je "snom" SAD-a da dominira svijetom, izjavio je kasno sinoć izvor blizak ruskom Ministarstvu inostranih poslova.

"Glavna motivacija je san unipolarnog svijeta. Da li će to postati stvarnost? Neće", rekao je isti izvor, prenosi ruska agencija RIA Novosti.

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je kasno sinoć da će se SAD povući iz nuklearnog sporazuma koji su prije 30 godina, u sovjetsko vrijeme, potpisali Vašington i Moskva.

Tramp je na mitingu u saveznoj državi Nevadi, uoči parlamentarnih izbora zakazanih za 6. novembra u SAD-u, rekao da je Rusija prekršila taj sporazum, ne navodeći druge detalje.

"Povući ćemo se iz sporazuma i nastaviti da razvijamo svoje oružje", osim ako Rusija i Kina budu spremne na novi dogovor", rekao je Tramp.

Sporazum o nuklearnom oružju srednjeg dometa, 1987. godine potpisali su Ronald Regan i Mihail Gorbačov.

Sporazum o nuklearnim snagama srednjeg dometa iz vremena Hladnog rata, zabranjuje čitavu klasu oružja - krstareće rakete lansirane sa zemlje sa dometom od 500 do 5.500 kilometara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније