Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

20. 10. 2018. 14:05 >> 15:32

TRAŽE NOVI REFERENDUM

Pola miliona Britanaca protestuje u Londonu protiv Bregzita

Protivnici Bregzita okupili su se u centru Londona zahtjevajući novi referendum, o budućem sporazumu o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije.

Hiljade Britanaca su iz raznih djelova zemlje došle u 150 autobusa u London, gdje će poslije povorke kroz centar protestovati ispred Parlamenta.

Član Doma lordova, laburista Endrju Adonis rekao je da su "ovonedjeljni haos i konfuzija oko pregovora sa EU o Bregzitu, razotkrili da će i trenutno najbolji mogući sporazum biti loš za Veliku Britaniju".

"Birači neće ni oprostiti, ni zaboraviti ako poslanici dozvole nastavak ovog bijednog procesa Bregzita, bez omogućavanja građanima da izraze stav", naveo je lord Adonis.

Velika Britanija treba da izadje iz EU 29. marta 2019. godine, ali pregovori o uslovim razlaza još nisu okončani, zbog neslaganja dvije strane o više pitanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније