Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ b92.net ]

20. 10. 2018. 08:43 >> 08:28

IZJAVE ZVANIČNIKA

Kašogi je mrtav, uhapšeno 18 osoba

Saudijski novinar Džamal Kašogi ubijen je u konzulatu u Istanbulu, prenijela je saudijska državna televizija izjave zvaničnika.

Kako se navodi, on je “ubijen u tuči” u samom konzulatu.

Dodaje se da su zamjenik šefa obavještajaca Ahmed al Asiri i viši saradnik princa Mohameda bin Salmana Saud al Kahtani otpušteni. Takođe, 18 državljana Saudijske Arabije uhapšeno u vezi sa ovim slučajem.

Kašogi je živio u Turskoj i posljednji put je viđen kako ulazi u saudijski konzulat u Turskoj prije dvije nedjelje. Turska vlada odmah je optužila saudijske zvaničnike za ubistvo novinara, što je Rijad negirao.

Međutim, saudijski tužilac je na državnoj televiziji saopštio da je istraga pokazala da je Kašogi umro.

Sukob je izbio između Kašogija i ljudi koji su ga sačekali u konzulatu. Istraga je u toku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније