Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

17. 10. 2018. 21:04 >> 20:42

IZAZOV ZA VLADU

Grčki ministar vanjskih poslova podnio ostavku

Ministar vanjskih poslova Grčke Nikos Kocijas podnio je danas ostavku zbog neslaganja sa ministrom odbrane oko sprovođenja sporazuma Atine i Skoplja o novom imenu za makedonsku državu.

Premijer Akleksis Cipras saopštio je da prihvatio Kocijasovu ostavku i da će on preuzeti dužnost šefa diploamtije kako bi obezbijedio uspješnu primjenu sporazuma iz Prespe.

Kocijasova ostavka uslijedila je nakon sastanka vlade i rasprave sa sa ministrom odbrane Panosom Kamenosom zbog sporazuma Atine i Skoplja.

Kamenos je lider manje članice vladajuće koalicije koja se protivi sporazumu sa Skopljem i prijeti da će napustiti koaliciju ako sporazum dođe u parlament na ratifikaciju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније