Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila: M.L.B.

17. 10. 2018. 15:45   >>  15:24

PALESTINSKI AMBASADOR

Velika pobjeda za multilateralizam

Sa 146 glasova za, tri protiv, 15 uzdržanih, Generalna skupština UN-a je usvojila rezoluciju kojom se dozvoljava Palestini da djeluje kao punopravna članica u toku svog predsjedavanja zajednicom zemalja u razvoju "Grupa 77 i Kina" u 2019. godini.

"Grupa 77 i Kina" je najveća grupa zemalja u razvoju u Ujedinjenim nacijama (134). Ovog septembra grupa je izabrala Palestinu da predsjedava u 2019, saopštila je palestinska ambasada u Crnoj Gori.

Ambasador Rijad Mansur, Stalni posmatrač Palestine je juče nakon glasanja u Generalnoj skupštini o draftu rezolucije "Predsjedavajući Grupe 77 i Kine za 2019. godinu", izrazio zahvalnost svima koji su glasali za rezoluciju.

"Ovo glasanje danas predstavlja multilateralizam u najboljem svjetlu, sa velikom većinom koja je podržala rezoluciju koja će omogućiti izabranom predsjedavajućem grupe da efektivno obavlja svoju dužnost. Ovo je izraz poštovanja za odluku Grupe 77 i Kine da izaberu državu Palestinu za svog predsjednika u 2019. godini konsenzusom, nakon podrške od strane Azijsko-pacifičke grupe kandidaturi Palestine, takođe konsenzusom", kazao je ambasador Mansur.

Ambasador Mansur je takođe naglasio da će Palestina učiniti sve što je moguće da opravda povjerenje u njene kapacitete da predstavlja i brani interese Grupe 77 i Kine.

"Istovremeno će se konstruktivno, otvoreno i transparentno zalagati, sa svim partnerima, za unaprijeđenje saradnje i uzajamno korisnih sporazuma, za opšte dobro svih ljudi", poručio je ambasador.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније